Mendo ondergaat de wet van de sterkste in Kapellen.

In de Liga B trok Mendo gisterenavond  naar Kapellen. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op maar na de 1ste technische time out zette Bob Douwen zijn ploeg met een goede opslagreeks (8-6 naar 8-16) op weg naar setwinst. Die achterstand was fataal voor de thuisploeg en Mendo trok de 1ste set naar zich toe met 19-25.   (8-6, 8-16, 19-25)

Vanaf de 2de set zetten de Kapellenaren onder impuls van een sterk spelende Gert Van Den Putte de match volledig naar hun hand. Bij de bezoekers stapelden de receptiefouten en opslagmissers zich op en ze konden geen vuist meer maken tegen het enthousiast spelende Kapellen. Gert Van Den Putte bracht zijn receptie feilloos bij Yannick Sophie en die kon zijn aanvallers perfect in stelling brengen om af te werken.  Kapellen won overtuigend met 25-20.    (8-6, 16-13, 25-19)

De bezoekers lieten zich een beetje overdonderen door het aanvallend geweld van Kapellen en vonden ook geen wapen tegen een sterk spelende  Gert Van Den Putte die het overgrote deel van de recepties voor zijn rekening nam. De alom gekende vechtlust van Mendo ontbrak en daar maakte de thuisploeg handig gebruik van om setwinst makkelijk binnen te halen.                                 (8-7, 16-10 en 25-20)

In de 4de set zetten de mannen van Mendo alles op alles om toch nog punten te pakken en maakten er een ongelooflijk spannende set van . Beide ploegen kregen kansen en benutten die ook. Toen bij 22-22 de bordjes in evenwicht kwamen was het de thuisploeg die de zenuwen het best onder controle  kon houden en verdiend won met 3-1.

(5-8, 16-12 en 25-22)

Speelden : Yannick Slaets, Joren Appels, Michel Mariën, Robin Adriaensen, Wout Van Dyck, Bob Douwen, Libero : Marijn Claes.

Kwamen in : Yannick Wijnen, Stijn De Becker

Verlag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be